Мили хора,
Днес страничката ми празнува своя 2 - ри рожден ден 🥳
И за пореден път си давам сметка, че времето лети и дните минават неусетно, защото спомените ми от създаването на Yummy with Mama са толкова ярки, че все едно наистина беше вчера.
Благодаря на всеки един от вас, че е част от това мое приключение!
Благодаря ви за топлината, добрината, приятелството и споделеността!
Скъпи сте ми всички тук в това малко мое кътче!
Рецептата, с която подслаждаме деня си и искам да споделя с вас, е бърза и лесна, вкусна и засищата.
За да си приготвите днешният малък бананов сладкиш са ви необходими:
× тавичка с размери 20 × 13 см;
× презрели/ добре узрели банани;
× сурови ядки, каквито имате, не е задължително да са лешници;
× и подсладител, какъвто предпочитате.
Щастлив следобяд!
Бананов сладкиш с лешници
- 5 гр натурално какао на прах
- 50 гр крема сирене
- 1 с.л. сироп от агаве ( мед, кленов сироп или друг подсладител)
- 100 гр едро смляни лешници
- 50 гр бяло брашно от спелта
- 5 гр бакпулвер
Начин на приготвяне:
1. Включвам фурната да загрява на 180 градуса и си подготвям формата за печене като я покривам с хартия за печене.
2. В купа намачквам двата банана и какаото.
3. Добавям крема сиренето и сиропа от агаве, разбърквам добре.
4. Идва ред на лешниците, а накрая на брашното и бакпулвера. Разбърквам докато се усвои брашното.
5. Изсипвам получената смес във формата за печене и я заглаждам.
6. Разрязвам един банан по дължината, за да се получат две дълги половинки. Слагам ги върху сместа и леко ги притискам към нея.
7. Сладкишът се пече за около 25 - 30 мин. Най- лесно се проверява с дървен шиш в средата. Ако той излезе сух, печивото е готово.
Поднесете десерта с топка или две любим сладолед за още по- голямо празненство на небцето :)
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар