Солен кекс с тиквичка

Здравейте, приятели!

Започвам с това, че моите деца не обичат солени кексове, правила съм всякакви, но просто не е тяхното 😁 И въпреки това реших днес да експериментирам с един кекс с тиквичка и сирене.

Само ще цитирам Никито и ще ви споделя рецептата: " Ммм, това хлебче е страхотно, направо не мога да спра да го ям!" 😃, а Марти сам пожела това да му е закуската утре в училище 🥳 

Приемам експеримента за успешен и ви желая хубава вечер! 🌷

Солен кекс с тиквички


Необходими продукти:

- 3 яйца
- 1 настъргана тиквичка ( 220 - 230 гр)
- 100 гр крема сирене
- 1/3 ч.л. сол
- около 1 с.л. ронена чубрица
- 100 гр натрошено краве сирене
- 40 гр настърган кашкавал
- 250 гр бяло брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:
1. Включвам фурната да загрява на 180 градуса.
2. Разбивам яйцата със солта.
3. Добавям крема сиренето и разбърквам до уеднаквяване на сместа.
4. След това прибавям чубрицата и настърганата тиквичка.


5. Слагам сиренето и кашкавала, разбърквам.


6. Накрая прибавям брашното, заедно с бакпулвера и содата.



7. Покривам тавичката, в която ще пека кекса, с хартия за печене и разпределям в нея получената смес.
× Размерът на формата е 24 × 11см.


8. Необходими са около 40 - 45 мин, за да се изпече. Най- сигурно е да се провери с дървен шиш в средата. Ако излезе суха клечката, кексът е готов.


Да ви е сладко! 



Коментари