Фъстъчени меденки

Здравейте, приятели!

Днес се вдъхнових да приготвя едни много бързи, различни и вкусни меденки - с богат аромат на канела.

Времето за приготвяне и печене е само 35 мин. А как само си отиват с чаша прясно мляко 🤤

Надявам се и на вас да ви допадне рецептата ❤️

Уютна да ви е неделята! 

Фъстъчени меденки


Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. канела на прах
- щипка сол
- 60 - 70 гр мед
- 100 гр натурално фъстъчено масло
- 30 гр царевично нишесте
- 120 - 140 гр бяло пшенично брашно + за разточване
- 1 пак. канелена захар ( по желание)

Начин на приготвяне:
1. В купа разбивам яйцета с канелата, щипка сол и меда.


2. Добавям фъстъченото масло и разбърквам до хомогенност.


3. Следва царевичното нишесте и накрая брашното. Омесвам средно меко бисквитено тесто.




4. Включвам фурната да загрява на 190 градуса и на дъното на тавата от фурната слагам хартия за печене.
5. Върху добре набрашнен плот разточвам тестото на кора с дебелина 3 - 4 мм.


6. Изрязвам желаните формички и ги подреждам в тавата.



7. Поръсвам всички меденки с канелена захар и слагам да се пекат за 8- 9 мин.
! Може да се пропусне стъпката с поръсването и да се пекат без захарта.



8. След като се охладят са готови за хапване и нямат нужда от допълнителна декорация.

Да ви е сладко! 🌷





Коментари