Здравейте, приятели!
Днес се вдъхнових да приготвя едни много бързи, различни и вкусни меденки - с богат аромат на канела.
Времето за приготвяне и печене е само 35 мин. А как само си отиват с чаша прясно мляко 🤤
Надявам се и на вас да ви допадне рецептата ❤️
Уютна да ви е неделята!
Фъстъчени меденки
Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. канела на прах
- щипка сол
- 60 - 70 гр мед
- 100 гр натурално фъстъчено масло
- 30 гр царевично нишесте
- 120 - 140 гр бяло пшенично брашно + за разточване
- 1 пак. канелена захар ( по желание)
Начин на приготвяне:
1. В купа разбивам яйцета с канелата, щипка сол и меда.
2. Добавям фъстъченото масло и разбърквам до хомогенност.
3. Следва царевичното нишесте и накрая брашното. Омесвам средно меко бисквитено тесто.
4. Включвам фурната да загрява на 190 градуса и на дъното на тавата от фурната слагам хартия за печене.
5. Върху добре набрашнен плот разточвам тестото на кора с дебелина 3 - 4 мм.
6. Изрязвам желаните формички и ги подреждам в тавата.
7. Поръсвам всички меденки с канелена захар и слагам да се пекат за 8- 9 мин.
! Може да се пропусне стъпката с поръсването и да се пекат без захарта.
8. След като се охладят са готови за хапване и нямат нужда от допълнителна декорация.
Да ви е сладко! 🌷
Коментари
Публикуване на коментар