Споделям ви днешната закуска - ябълкови гофрети, поднесени с течен шоколад и праскови.
Имайки предвид безкрайната серия от палачинки у дома, тези гофрети ми се сториха като голяма глезотия 😃
Използвала съм пудра захар, която може да се замени с друг подсладител, същото важи и за прясното мляко - то може да бъде и ядково. А ако предпочитате бакпулвера като набухвател, го добавете на мястото на содата.
Точно количество брашно няма, а само ориентировъчно, тъй като то зависи от големината на яйцата и ябълката, които се използват.
Прохладен ден ви желая!
Ябълкови гофрети
- 1 с.л. с връх пудра захар
- ванилия или канела
- 100 мл прясно мляко
- 1 настъргана ябълка
- 8 - 10 с.л. бяло брашно
- 2 щипки сода бикарбонат
- краве масло за намазване на гофретника
Начин на приготвяне:
1. Включвам гофретника да загрява.
2. С бъркалка в една купа разбивам яйцата с пудрата захар и ванилията.
3. Добавям настърганата ябълка и прясното мляко.
4. Накрая добавям брашното, содата и разбъквам. Сместа трябва да се получи гъста като за кекс.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар