Пица с лаваш и тиквичка, защо не? :)
Здравословна, бърза, лесна, вкусна и засищата.
Това беше вечерята ни тази вечер и бързам да споделя с рецептата с вас, защото си заслужава вниманието.
Децата толкова много я харесаха, че помолиха татко си да им остави по 1 парченце от пицата и за закуска 🤣
Описаните продукти са за една пица с питка с диаметър 30 - 35 см ( за семейство с трима мъже си трябват поне 2 - 3 такива 😁) А вече с какво ще я гарнирате, е изцяло по ваш вкус и предпочитания. Аз съм избрала шунка и зелена чушка :)
Прохладна и щастлива петък вечер! 🌷
П.С. Пица за закуска не остана! 😁
Пица с лаваш и тиквичка
- 1 голямо яйце
- около 60 гр настърган кашкавал ( моцарела)
- около 60 гр натрошено краве сирене
- 2 щипки червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- шунка
- чушка
Начин на приготвяне:
1. Включвам фурната да загрява на 190 градуса.
2. В купичка разбивам яйцето.
3. Добавям настърганата тиквичка и разбърквам.
4. Добавям сиренето, кашкавала и подправките. Отново разбърквам добре.
5. Поставям лаваша в подходяща тавичка и разпределям равномерно цялата смес върху него. Стремя се да не стигам до краищата на питката и да остава по около половин сантиметър до тях.
Коментари
Публикуване на коментар