Пица с лаваш и тиквичка

Пица с лаваш и тиквичка, защо не? :)

Здравословна, бърза, лесна, вкусна и засищата. 

Това беше вечерята ни тази вечер и бързам да споделя с рецептата с вас, защото си заслужава вниманието.

Децата толкова много я харесаха, че помолиха татко си да им остави по 1 парченце от пицата и за закуска 🤣

Описаните продукти са за една пица с питка с диаметър 30 - 35 см ( за семейство с трима мъже си трябват поне 2 - 3 такива 😁) А вече с какво ще я гарнирате, е изцяло по ваш вкус и предпочитания. Аз съм избрала шунка и зелена чушка :)

Прохладна и щастлива петък вечер! 🌷

П.С. Пица за закуска не остана! 😁

Пица с лаваш и тиквичка


Необходими продукти:
- 1 бр. лаваш ( 30 - 35см)
- 1 малка настъргана тиквичка ( 150 - 180 гр)
- 1 голямо яйце 
- около 60 гр настърган кашкавал ( моцарела)
- около 60 гр натрошено краве сирене
- 2 щипки червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- шунка
- чушка

Начин на приготвяне:
1. Включвам фурната да загрява на 190 градуса.
2. В купичка разбивам яйцето.
3. Добавям настърганата тиквичка и разбърквам.


4. Добавям сиренето, кашкавала и подправките. Отново разбърквам добре.



5. Поставям лаваша в подходяща тавичка и разпределям равномерно цялата смес върху него. Стремя се да не стигам до краищата на питката и да остава по около половин сантиметър до тях.



6. Накрая завършвам с нарязани парчета шунка и чушка.


7. Слагам да се пече във фурната за около 20 - 25 мин, като последните 6 - 7 мин включвам и вентилатора. 



Да ви е сладко! 🍕




Коментари