Хапвали ли сте бисквитки с кайсии?
Ако не сте, сега е моментът да ги опитате - приготвят се бързо, лесно и са изключително вкусни.
Щастлива седмица, приятели! 🌷
Бадемови бисквитки с кайсии
Необходими продукти:
- 100 гр разтопено негорещо краве масло
- 120 гр тръстикова нерафинира захар ( кафява, кокосова, бяла или др)
- ванилия
- 1 яйце
- 250 гр бадемово брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 100 гр шоколадови капки
- 100 гр нарязани на дребно кайсии
Начин на приготвяне:
1. Смесвам кравето масло с захарта и ванилията.
2. Добавям яйцето и разбърквам.
3. Следват брашното и содата.
4. Към тестото прибавям шоколада, кайсиите и внимателно разбърквам.
5. Включвам фурната да загрява на 180 градуса с вентилатор.
6. На дъното на тавата от фурната постилам хартия за печене или слагам силиконова подложка.
7. С помощта на лъжица за сладолед оформям бисквитките и ги подреждам в тавата на разстояние едни от други.
** Може да се оформят топчета и с ръце, но преди това е добре тестото да се остави поне за 30 мин в хладилника, за да се работи по-лесно с него.
8. След това с вилица леко ги притискам, за да се посплескат.
9. Пекат се около 12 - 14 мин или до получаване на желания загар.
** Когато се извадят от фурната, са много меки и крехки. Хубаво е да се изчака добре да изстинат преди да се хапват, за да се повтвърдят.
Да ви е сладко! 🌷
Коментари
Публикуване на коментар