Тази вечер искам да ви споделя вечерята у дома. Признавам, не е много фотогенична, но е страшно вкусна и си заслужава вниманието. Това са кюфтенца в еър фраер в компанията на пресни картофки на фурна и мекичка питка със сирене и шарена сол. Имаше и салата краставици и домати, която не съм снимала :)
Спокойна вечер, приятели!
Кюфтенца с кашкавал и тиквичква във фраер
Необходими продукти:
- около 650 - 700 гр кайма смес ( телешко и свинско) или друга
- 1 - 2 стръка пресен лук или 1 малка глава лук
- 1 малка или 1/2 голяма тиквичка
- 1 яйце
- 1 шепа настърган кашкавал
- 1/2 ч.л. сол ( на вкус)
- 2 - 3 щипки червен пипер
- 2 - 3 щипки черен пипер
- 1/3 ч.л. чесън на прах
- около 1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
1. Нарязвам лука и настъргвам тиквичката.
2. Добавям ги заедно с всички останали продукти и омесвам каймата. Хубаво е да престои поне 30 мин в хладилника, за да се овкуси.
3. Оформям малки кюфтенца и ги подреждам върху решетката на фраера.
4. Изпичам ги на 200 градуса за 10 - 12 мин.
За печените картофки:
- 1 кг пресни картофи
- сол на вкус
- черен и червен пипер на вкус
- 1/4 ч.ч. вода
- краве масло
1. Накисвам картофките за 30 - тина минути в студена вода.
2. Изплаквам ги и ги подреждам в тавичка, като по- големите картофи нарязвам на по- малки парчета.
3. Наливам водата, посипвам с подправките и тук - там слагам по едно малко парче краве масло.
4. Пекат се на около 230 градуса до желан загар. Докато приготвих кюфтенцата и картофлите бяха готови :)
Да ви е сладко! 🌷
Коментари
Публикуване на коментар