Приятели,
Споделям ви една от любимите рецепти за ориз на фурна у дома, а именно с гъби печурки, аспержи и чери домати. Всеки един от продуктите придава на ястието уникален вкус и аромат.
Приготвен по този начин, оризът е подходящ както за основно, така и за гарнитура към любимо печено месо.
У дома готвя с ориз Екстра на Крина. Чашата, която съм използвала е с вместимост 250мл, а тавичката ми е с размери 26 × 18см.
Ориз на фурна с гъби, аспержи и чери домати
- 4 ч.ч. вода
- 8 - 10 аспержи
- 10 - 12 големи гъби печурки
- 1/3 стрък праз
- около 20 чери доматчета
- 1 ч.л. сол ( на вкус)
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1 - 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Включвам фурната да загрява на 220 - 230 градуса.
2. Изсипвам ориза в тавичката.
3. Нарязвам зеленчуците и ги прибавям към него:
- аспержите на парчета с големина 1 - 1,5см. Може да са и по-къси и по-дълги.
- а праза на кръгчета.
Коментари
Публикуване на коментар