Солени хлебни рулца

Здравейте, приятели!

Време за обяд стана, но аз сега успявам да ви споделя днешната закуска - рулца от хляб с шунка, сирене и моцарела в Air Fryer. Разбира се, рецептата е подходяща и за следобедна закуска :)

Приготвят се бързо, лесно и може да се експериментира с плънката. Аз използвах типов тостерен хляб и направих половината със сирене и моцарела, а другата с шунка и моцарела.

Хубав петък да си имате!

Солени хлебни рулца


Необходими продукти за 8 броя:

- 8 филийки тостерен хляб ( типов, бял, пълнозърнест)
- краве сирене
- шунка/ колбас
- настъргана моцарела/ кашкавал
- 2 големи яйца
- 2 с.л. прясно мляко
- щипка - две сол
- микс семена ( по желание)

Начин на приготвяне:
1. Изрязвам коричката на всички филии хляб.


2. След това всяка разточвам с точилката, за да станат по-тънки.


3. В единия край на филийката слагам парче шунка/ натрошено сирене и малко настъргана моцарела/ кашкавал.



4. Навивам на руло и хубаво го притискам с ръце, за да се затвори.


5. В купичка разбивам яйцата с млякото и щипка - две сол. Потапям всяко руло и подреждам във фраера.




6. Половината поръсих с микс от семена и след това пекох на 180 градуса за 10 мин.



Да ви е сладко! 🌷




Коментари