Вкъщи едно от най-любимите неща, наред с всички питки и кифли😁 са бутерките - хем много вкусни, хем лесни и бързи за приготвяне.
Най- често правя със сирене и кашкавал или с лютеница и шунка. Днешните са във формата на розички с лютеница, сирене и риган - красиви, ароматни и изключително апетитни.
Щастлив четвъртък, приятели!
Солени бутер розички
Необходими продукти:
- 2 листа бутер тесто
- лютеница или доматено пюре
- натрошено краве сирене
- риган или чубрица
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Намазвам единия лист бутер тесто с лютеница.
2. След това слагам натрошено краве сирене и посипвам с малко сушен риган.
3. Поставям втория лист върху първия и леко разточвам с точилката.
4. Разрязвам тестото на ленти с дебелина около 1 - 1,5 см. Дължината определяте сами в зависимост от това колко големи рози искате да получите.
5. Хващам една лентичка от двата края и я усуквам. След това правя розичката като оформям кръгче, под което подпъхвам крайчеца на лентата.
6. Подреждам в тава с хартия за печене, намазвам с едно цяло разбито яйце и по желание поръсвам със семена.
7. Пекат се в загрята на около 200 градуса фурна за 25 - 30 мин или до получаване на хубав златистокафяв цвят.
Да ви е сладко! ❤️
Коментари
Публикуване на коментар