Солени бутер розички

Вкъщи едно от най-любимите неща, наред с всички питки и кифли😁 са бутерките - хем много вкусни, хем лесни и бързи за приготвяне.

Най- често правя със сирене и кашкавал или с лютеница и шунка. Днешните са във формата на розички с лютеница, сирене и риган - красиви, ароматни и изключително апетитни.

Щастлив четвъртък, приятели!

Солени бутер розички


Необходими продукти:

- 2 листа бутер тесто 
- лютеница или доматено пюре
- натрошено краве сирене
- риган или чубрица
- 1 яйце

Начин на приготвяне:
1. Намазвам единия лист бутер тесто с лютеница.


2. След това слагам натрошено краве сирене и посипвам с малко сушен риган.


3. Поставям втория лист върху първия и леко разточвам с точилката.


4. Разрязвам тестото на ленти с дебелина около 1 - 1,5 см. Дължината определяте сами в зависимост от това колко големи рози искате да получите. 



5. Хващам една лентичка от двата края и я усуквам. След това правя розичката като оформям кръгче, под което подпъхвам крайчеца на лентата.




6. Подреждам в тава с хартия за печене, намазвам с едно цяло разбито яйце и по желание поръсвам със семена. 




7. Пекат се в загрята на около 200 градуса фурна за 25 - 30 мин или до получаване на хубав златистокафяв цвят.


Да ви е сладко! ❤️


Коментари