Ягодова торта с бисквити

Здравейте, мили хора!

Тази вечер искам да споделя с вас идея за много лесна, ароматна, свежа, цветна и вкусна торта без печене. А ако я сложите във фризера, ще имате идеалната сладоледена торта 😊

Продуктите, които ще ви трябват са точно 5 ( 6 ако броим и филираните бадеми за украса :) ) Бисквитите ми са едни от любимите за сладкиши - Petit Keks, има ги в големите вериги магазини като Lidl и Кауфланд. А инстантните кремчета Ole на Dr. Oetker, са супер лесни, бързи за приготвяне - идеални за торти.

Използвам правоъгълна тавичка с падащо дъно и размери 28 × 18см и височина 6,5 см.

Щастлива и уютна вечер ви желая! 🌷

Ягодова торта с бисквити


Необходими продукти:

- около 250 гр бисквити
- 1 пак. Creme Ole с вкус на ягода
- 300 - 400 гр крема сирене
- около 300 - 400 гр ягоди
- 400 мл срудено прясно мляко +  още 150 - 200 мл леко затоплено прясно мляко
- около 50 гр филирани бадеми ( по желание)



Начин на приготвяне:
1. Приготвям инстантния крем както е описано на пакетчето - разбивам прахчето с 400 мл студено мляко за 3 мин с миксер.
2. Към него добавям крема сиренето и работя с миксера до хомогенизиране на сместа.


3. Нарязвам на произволни парченца шепа ягоди и начупвам 6 - 7 бисквити. Всичко това добавям към крема и хубаво разбърквам.




4. След това взимам 1 по 1 бисквитките, потапям ги за 2 - 3 секунди в леко топло прясно мляко и ги подреждам на дъното и по стените на тавичката.


5. Накрая разпределям равномерно целия крем върху бисквитите и посипвам с нарязани ягодки и филирани бадеми.



6. Прибирам в хладилника и оставям да престои поне 6 часа, за да се овкусят и омекнат бисквитите.
7. Преди сервиране свалям стените на формата.



Да ви е сладко! 🌷









Коментари