Днес ще споделя с вас рецепта за още една изключително лесна и бърза за приготвяне торта - с банан и бишкоти, която наред с козунаците, може достойно да допълни и подслади празничната трапеза.
За да я приготвите, ще ви трябва тавичка с падащо дъно и диаметър 20см или ринг за торта, който да нагласите на 20см.
Може да я сервирате по два начина - нарязана на парчета или под формата на топки, които се оформят с лъжица за сладолед.
Светли празници!
Лесна бананова торта
- 1 пак. крем Ole на Dr. Oetker с вкус на банан
- 400 мл студено прясно мляко
- 300 гр крема сирене
- 1 банан
- настъргана кора от лайм ( по желание)
Начин на приготвяне:
1. Разбивам крема от пакетчето с 400мл мляко за 3 мин ( както е по упътване).
2. Добавям крема сиренето и разбърквам с миксера до хомогенизиране.
3. Начупвам бишкотите на произволни парчета директно в купата с крема и разбърквам.
4. Нарязвам на четвъртинки парченца банана и го добавям към сместа. Отново разбърквам.
5. Изсипвам цялата смес в тавичката като леко притискам с лъжица или шпатула и прибирам в хладилника за няколко часа.
6. Преди сервиране махам стените на тавичката и поръсвам с настъргана кора от лайм, която придава страхотна свежест на десерта.
Да ви е сладко! 🌷
Коментари
Публикуване на коментар