Мъфин банички с кефир

Много лесна, бърза и вкусна следобедна закуска, а защо не и сутрешна, ви сервирам сега - малки банички с кефир, сирене и кашкавал. Момчетата толкова много ги хареса, че веднага хапнаха по 2 и сега трябва да мисля още едно междинно хапване преди вечерята 😁

Използвала съм силиконова форма за мъфини с 6 по- големи гнезда, но ще се получат баничките и в такава с 12 стандартни отделения.

Слънчев следобяд! 🌷

Мъфин банички с кефир


Необходими продукти:
- 3 яйца ( моите са L размер)
- 200 мл кефир
- 1 ч.л. бакпулвер
- около 70 - 80 гр натрошено сирене
-  около 30 гр настърган кашкавал
- 1 голям лист от кори на сач
- краве масло за намазване на тавичката

Начин на приготвяне:
1. Включвам фурната да загрява на 210 - 220 градуса.
2. Разбивам яйцата с телена бъркалка или вилица.
3. Бакпулвера добавям към кефира и изчаквам да шупне. А след това ги смесвам с яйцата.


4. Накъсвам на произволни парчета кората за баница директно в сместа и разбърквам добре.



5. Слагам сиренето, кашкавала, разбърквам и сместа е готова.



6. Мажа с краве масло кошничките на формата за мъфини и разпределям по равно сместа във всяка от тях.


7. Пекат се за около 25 - 30 мин или до получаване на приятен златистокафяв загар.


Да ви е сладко! 🩷


Коментари