Привет, приятели!
Днес ви давам идея за изключително лесна и бърза за приготвяне тортичка без печене и само с 5 съставки. Оформянето отнема не повече от 20 мин, а останалата работа я върши хладилника. Вярно, че не е най-красивата, ама пък е страшно вкусна 🤤
Пригответе си метална или стъклена купа с вместимост 2,5л - 3л, както и стреч фолио.
Аз съм използвала детски бисквити "Закуска", течен шоколад на Lindt и банан. Тези продукти могат да се заменят с други, които харесвате вие.
Запазете си рецептата и зарадвайте близките си в предстоящите почивни дни с малка, много апетитна и засищата тортичка :))
Хубав следобяд!
Обърната бисквитена торта
Необходими продукти:
- 250 мл млечна сметана от 31% ( течна сладкарска сметана)
- 300 гр крема сирене
- около 120 - 150 гр течен шоколад по избор
- 200 - 250 гр бисквити по избор
- 1 банан или друг плод
- какао на прах ( по желание)
Начин на приготвяне:
1. Първо разбивам с миксер сметаната.
2. Към нея добавям крема сиренето и шоколада. Отново с миксера бъркам до получаване на еднороден крем.
3. Натрошавам бисквитите на произволни парчета директно в купата с крема. След това хубаво разбърквам, за да се покрият целите с него.
4. Нарязвам на кръгчета банана и го прибавям към сместа. Разбърквам с шпатулата, за да се покрият и банановите парченца с крема.
5. Взимам си една метална купа и цялата я покривам отвътре с фолио за свежо съхранение.
6. След това изсипвам в нея получената смес като леко притискам, за да уплътня максимално с нея купата и да изкарам излишния въздух.
7. Прибирам в хладилника поне за 4 - 5 часа, за да стегне крема и да се напоят бисквитите.
8. Приготвям си съд, в който ще сервирам готовия десерт - чиния, поставка за торти или друго.
9. Изваждам тортата от хладилника и поставям чинията/ стойката върху купата и внимателно я обръщам.
10. Отстранявам стреч фолиото и нашият десерт е готов. За финал може да се поръси с какао на прах.
Да ви е сладко! 🩵
Коментари
Публикуване на коментар