Привет, прекрасни хора! 🩷
Днес правих тези страхотни веган мадлени с шоколад - сочни, меки и много ароматни. Рецепта, която си заслужава да опитате :)) Дори да пропуснете частта с потапянето в разтопен шоколад, ще имате чудесен вкус. А най-хубавото е, че са лесни и бързи за приготвяне 😊
Слънчев и по-малко ветровит четвъртък! И хайде вече да свършва тази пролет навън, затъжила съм се за зимата и игрите в снега 😁
Веган мадлени с шоколад
- 1 с.л. меко кокосово масло
- 1 с.л. с връх кокосови стърготини
- 2 с.л. с връх бадемово брашно
- 1 - 2 с.л. веган шоколадови капки
- 50 гр черен шоколад ( по желание)
- натрошени ядки ( по желание)
Начин на приготвяне:
1. С вилица в купа намачквам банана.
2. Добавям всички останали съставки - кокосово масло, стърготините, бадемово брашно, шоколадовите капки и разбърквам.
3. Цялата смес разпределям в кошничките на формата за мадлени. Получават се 9 броя.
4. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна за около 25 мин. Готови са, когато получат кафяв загар в краищата.
5. Изкачвам да изстинат преди да ги извадя от формичките.
6. На водна баня разтапям 50 гр черен шоколад. Потапям цялата горна част на бисквитките или половината от нея в шоколада и поръсвам с натрошени ядки и листенца сушена роза.
7. Прибирам в хладилника или фризера, за да стегне шоколада.
Да ви е сладко! 🩵
Коментари
Публикуване на коментар