Страхотен обяд имахме днес с момчетата, благодарение на чудесната рецепта за бъркана пица на Албена Тодорова от " В кухнята с Бени".
Благодаря за идеята и вкусотията! 😊
Аз направих половин доза, тъй като цяла щеше да ни дойде в повече в комбинация с пържените картофки и цяла купичка чери доматки 😁
Споделям ви моето изпълнение на рецептата в тавичка с размери 30см × 22 см.
Бъркана пица " Бени"
- 1/2 пак. суха мая ( 3,5 гр)
- 1 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 1 яйце
- 2 ч.л. зехтин
- 2 щипки сушен риган
- 150 гр бяло брашно + 1 с.л.
За гарниране:
- 2 с.л. доматено пюре
- тънко нарязана шунка
- натрошено сирене
- ронена чубрица
- настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Смесих маята с водата, захарта и 1 с.л. брашно и оставих да се активира за няколко минути.
2. В друга купа смесих яйцето със солта, 1 ч.л. зехтин и ригана.
3. Добавих шупналата мая, а след това и брашното. Бърках с телена бъркалка до получаване на лепнещо тесто без бучки.
4. Покрих тавичката, в която ще се пече пицата, с хартия за печене и намазах с 1 ч.л. зехтин.
5. Изсипах сместа в средата и внимателно със силиконова шпатула го разпределих на тънък блат.
6. Оставих така да си почине за около половин час.
7. След това намазах с 2 с.л. домашно доматено пюре.
8. Подредих нарязаната шунка, натрошеното сирене. Поръсих с ронена чубрица и кашкавал.
9. Пекох в загрята на 200 градуса фурна за около 20 мин, или до получаване на желания загар на кашкавала.
Да ви е сладко! 🩵
Коментари
Публикуване на коментар