Една лесна и много вкусна тортичка в сряда - без печене :) защото за да хапнем торта, повод не ни е нужен 😁
С описаните продукти я приготвям в правоъгълна тава с размери 26 ×18см.
Слънчево и топло да ви е! 🍀
Бисквитена торта с ябълки и орехи
- 100 гр ситно натрошени орехи
- 4 - 5 настъргани ябълки
- 400 гр заквасена сметана
- 300 гр крема сирене
- 40 гр пудра захар
- 1 ванилия
Начин на приготвяне:
1. Смесвам заквасената сметана с крема сиренето, ванилията и пудрата захар. Разбърквам добре с вилица или телена бъркалка, за да се получи гладък крем.
2. Прибавям настърганите ябълки към орехите и ги смесвам добре с вилица или лъжица.
3. На дъното на тавичката подреждам един ред с бисквити.
4. Върху него слагам 3 - 4 пълни с.л. от крема и го разнасям равномерно със шпатула.
5. Следва ред от половината ябълкова смес, а след него пак бисквити.
6. Отново намазвам с 3 - 4 пълни с.л. крем и разпределям останалите ябълки и орехи.
7. Следва последен ред бисквити, покривам ги с крема и украсявам по желание - в случая с натрошени орехи.
8. Желателно е да престои няколко часа в хладилника преди консумация, за да се напоят бисквитите.
9. Сервирам я с лъжица за сладолед, защото изглежда по- ефектно в чинията, но структурата на тортата е достатъчно стабилна, за да се нареже и на парченца.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар