Здравейте, прекрасни хора!
Не знам как е времето при вас, но тук в Габрово днес заваля първия за тази година сняг и ме накара да се почувствам някак коледно 😁 нищо че дъждът е повече от снега де 😀 Имах идея да започна с коледните снимки и десерти от 1ви декември, но явно не е било писано 😀Така че ето го и първото ми предложение, което по-скоро е подходящо за коледните пости, а защо не и за трапезата на Бъдни вечер :)
Тези ябълкови бисквитки с аромат на кокос са меки, лесни за приготвяне, не съдържат никакви животински продукти, а ако пожелаете лесно могат са се превърнат и в прекрасни маслени бисквитки с аромат на канела :)) - само заменете кокосовото масло с краве и добавете 2 - 3 щипки канела 😊
С това количество мед, се получават не много сладки. Приготвям ги така, за да се харесат и на големия ми син, който никак не обича сладко :) но пък за нас останалите ги поръсвам с пудра захар. Ако обичате да ви е сладичко, увеличете меда на 100 - 120 гр, т.е. около 7 - 8с.л.
Успешна, топла и усмихната седмица на всички! 🍀🩷
Постни ябълкови бисквити
- 4 с.л. мед ( 50 - 60гр)
- 100 гр кокосово масло на стайна температура
- 150 гр смлени орехи
- щипка сол
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 1 с.л. оцет
- 500 гр бяло брашно + допълнително
Начин на приготвяне:
1. В купа смесвам ябълковото пюре с меда, маслото, щипка сол и орехите.
2. След това добавям содата, гасена с оцета.
3. Накрая слагам по малко от пресятото брашно, за да омеся тестото.
4. Увивам го със стреч и го прибирам за 10-тина минути във фризера, за да се стегне малко. През това време приготвям формичките, които ще използвам за оформяне на бисквитките.
5. Охладеното тесто разточвам върху леко набрашнена повърхност до кора с дебелина 5 - 6мм и изрязвам бисквитките.
6. Подреждам ги в тава с хартия за печене на малко разстояние една от друга.
7. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна за 15 мин или до лек загар.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар