Петъчно и шоколадово ми е 😁
От кое време се скатава в хладилника едно крема сирене с шоколад на Philadelphia и някакси все не стигам до него, но днес докато спинкаха следобедно ( като никога) 😁 децата, му намерих приложение. Превърна се в нааай-мекичките, сочни, вкусни, ароматни и шоколадови кексчета, които съм приготвяла у дома 😍
От тази доза излизат точно 12 броя, колкото и гнезда има тавичката. Аз не съм ги украсявала с крем, но винаги може да им се внесе още вкус и красота с някоя глазура :)
Крема сиренето с шоколад Milka на Philadelphia може да се замени с обикновено крема сирене и вкусът отново ще е невероятен :)
Шоколадови кексчета
- 100 мл прясно мляко
- 70 гр кафява захар ( бяла, тръстикова и т.н.)
- 70 гр разтопено, но не горещо краве масло
- 175 гр крема сирене Milka Philadelphia
- 2 с.л. с връх какао на прах ( около 25 гр)
- 100 гр бяло брашно
- 1 пак. бакпулвер ( 10 гр)
- щипка сол
- 100 гр шоколадови капки
Начин на приготвяне:
1. С миксер разбивам първо яйцата, захарта и щипка сол за минута - две.
2. След това добавям млякото, маслото, крема сиренето с шоколад и разбивам още 1 - 2 мин.
3. Пресявам какаото, брашното, бакпулвера и ги прибавям към сместа. Вече бъркам с телена бъркалка, до гладка и без бучки смес.
4. Накрая слагам шоколадовите капки.
5. Всяка хартиена формичка пълня до запълване на 2/3 от обема ѝ.
6. Кексчетата се пекат в загрята на 190 градуса фурна за 25 - 27 мин или до суха клечка.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар