Печени ябълкови бухти с рикота

Вчера много си харесах една рецепта, която сподели Йоли и този следобяд успях да я приготвя като съвсем малко неща съм променила. Това са печени ябълкови бухти с рикота - получиха се меки, ароматни и вкусни.

Оставям линк към оригиналната рецепта тук: 
Рецепта Йоли

Ароматна вечер! 🍀

Печени ябълкови бухти с рикота


Необходими продукти:
- 250 гр рикота
- 130 гр кафява нерафинирана захар ( или друга)
- 60 гр разтопено краве масло
- 60 гр зехтин
- 1 ванилия
- настъргана кора от 1 лимон
- 1/2 пак. бакпулвер ( 5 гр)
- 370 гр нарязани на дребно ябълки ( 3 - 4 броя)
- 90 гр натрошени на по-ситно орехи ( печени или сурови)
- 230 гр бяло брашно
- канела ( по желание)

Начин на приготвяне:
1. Първо смесвам рикотата, захарта и ванилията.
2. След това добавям зехтина, разтопеното масло и кората от лимон. Разбърквам с вилица.
3. Пресявам брашното и бакпулвера и ги прибавям към сместа.



4. Накрая слагам ябълките и орехите. Разбърквам колкото да се смесят добре всички съставки.




5. Постилам на дъното на тавата от фурната хартия за печене.
6. С помощта на лъжица за сладолед си взимам от сместа и слагам върху хартията. Гледам да има разстояние между бухтите. Разбира се, може да се оформят и със супена лъжица, както ви е удобно.



7. Пекох ги в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 30 мин или до суха клечка.


Да ви е сладко! 💙





Коментари