След кратка пауза, дойде време за нова рецепта - овесени мъфини с моркови и ябълки.
Без яйца, без млечни, без захар, без брашно, без набухватели - засищащи и вкусни. Подходящи, както за закуска, така и за десерт. Аз, например, обичам да си ги похапвам с кисело мляко 😁
За предпочитане е да печете мъфинките в силиконови форми, тъй като се изваждат по-лесно и не залепват, но не е проблем да се приготвят и в хартиени.
Овесени мъфини с моркови и ябълки
Необходими продукти:
- 2 добре узрели банана ( около 190 гр)
- 100 гр фини овесени ядки
- 200 мл овесено мляко ( друго ядково)
- 2 настъргани ябълки ( 150 гр)
- 2 - 3 настъргани моркова ( 150 гр)
- 5 с.л. зехтин
- 50 гр бадемово брашно
Начин на приготвяне:
1. Първо накисвам овесените ядки в млякото и ги оставям настрана за около 20 мин.
2. През това време намачквам двата банана, добавям зехтина и разбърквам.
3. Настъргвам ябълките и морковите и ги слагам при пюрето от банани.
4. Накрая прибавям накиснатите овесени ядки и бадемовото брашно. Разбърквам и сместа е готова.
5. Формичките за кексчетата пълня до горе. Получават се точно 12 броя.
6. Пекат се в загрята на 170 градуса с вентилатор фурна за 40 - 45 мин. Когато са готови, се отделят леко от стените на формичката и имат приятен златистокафяв цвят.
7. Изчаквам да се охладят, преди да ги извадя и сервирам.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар