Здравейте, прекрасни хора!
Рецептата тази вечер е код зелено 😁
Денят ми беше доста натоварен, затова и вечерята беше супер лесна и бърза - киш с лаваш.
У дома лаваш винаги се намира, защото много го харесваме. А днес случайно в Метро видях, че има и такъв със зелена спирулина и спанак, та нямаше как да не го взема и да не направя киша с него. Какво да ви кажа - не намерих особена разлика във вкуса между двата вида питки, но пък за сметка на това цветът е доста красив 😍
Ястието пека в тава с диаметър 26см, а този на лаваша трябва да е 30см, за да може да се образува хубава основа със стени за киша.
Киш с лаваш
- няколко чери доматчета
- около 50 гр бейби спанак
- около 50 гр настъргана моцарела ( кашкавал)
- 4 яйца
- 50 - 60 мл прясно мляко
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- около 1/4 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Включвам фурната да загрява на 170 градуса с вентилатор.
2. На дъното на тавата, която ще използвам, слагам хартия за печене, а стените намазвам с краве масло.
3. Върху нея поставям лаваша и оформям основата на киша.
4. Разрязвам на две няколко чери доматчета и ги подреждам върху питката.
5. Върху тях поставям спанака и след това настърганата моцарела.
6. В купа разбивам яйцата, заедно със солта, черния, червения пипер и млякото. След което получената смес наливам в тавичката.
7. Отново слагам няколко нарязани черита и кишът е готов за фурната. Там се пече за около 30 мин.
8. Още топъл го премествам в чинията за сервиране.
Обичам да го похапвам с чаша студено розе :)
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар