Тиквени мъфини с крема сирене и овесени ядки

Да ни е честита есента 🍂🍁

Едно от най - любимите ми неща през този сезон е ароматът на печена тиква 😍 Още вчера, когато официално лятото приключи, извадих от фризера от миналогодишните домашни, супер сладки и ароматни цигулки. 

Не знам за вас, но аз когато пека тиква я обелвам, нарязвам на кубчета, поръсвам с ванилия и слагам да се пече на около 200 градуса за около 1 час.

И тази сутрин използвах част от нея, за да направя тези много лесни, вкусни и само с 5 съставки кексчета. Имат невероятно нежна и кремообразна структура, нямат брашно и захар.

Тиквени мъфини с крема сирене и овесени ядки


Необходими продукти:
- 2 яйца
- 200 гр печена тиква
- 200 гр крема сирене
- 2 с.л. мед
- 70 гр фини овесени ядки

Начин на приготвяне:
1. Слагам всички съставки в блендера и блендирам до получаване на хубава гладка смес.




2. Напълвам формичките за мъфини на 3/4 от обема им. Аз използвам силиконови, защото след това кексчетата излизат по-лесно от тях.


3. Първоначално се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 20 мин, а след това още 10 мин на 180 с включен вентилатор.



Да ви е сладко! 💙


Коментари