Здравейте!
Днес ви предлагам една рецепта за много вкусна и ароматна яхния с пилешко и печени чушки. Може да използвате, която част от пилето предпочитате, аз обичам бялото месо и затова и него съм използвала.
Поднесох я за обяд на момчетата с топъл домашен хляб, който изпече моята добра приятелка хлебопекарната.
Пилешка яхния с печени чушки
- 5 печени чушки
- 1 голям морков
- 1 голяма глава лук
- 2 - 3 домата
- 1 - 2 с.л. олио/ зехтин
- 2 - 3 скилидки чесън
- сол
- черен пипер
- червен пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарязвам гърдите на кубчета - нито много малки, нито много големи.
2. В дълбок тиган слагам мазнината да загрее и след това изсипвам месото.
3. Овкусявам с малко сол, смлян черен и червен пипер.
4. Разбърквам, слагам капак и оставям да се задуши на слаб огън за 10 мин.
5. През това време нарязвам всички зеленчуци:
- лукът на тънки шайби
- морковът на тънки кръгчета
- чушките на произволни парчета
- доматите на кубчета
- чесъна на дребно
7. Овкусявам със сол, черен и червен пипер.
8. След като поумекне лукът, прибавям доматите и чесъна.
9. Изчаквам да покъкрят за 5 мин и накрая добавям месото и печените чушки. Разбърквам добре, слагам капака и оставям яхнията да се готви за 30 мин на слаб огън.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар