Здравейте, прекрасни хора!
Тази вечер ви споделям любимата ми рецепта за пилешко месо на фурна - тази, с която съм израстнала, а именно пилешкото задушено на мама 🥰
Днес при приготвянето му използвах 3 големи бутчета, около 1, 300 кг.
Желая ви прекрасна петък вечер! 🥂❤️
Пилешко задушено
- 2 големи моркова
- 4 - 5 скилидки чесън
- зехтин/ олио
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- 1 ч.ч. бира
- 2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Подреждам месото в тава.
2. Овкусявам с подправките - сол, черен и червен пипер от двете страни на всяко парче, като леко ги масажирам.
3. Под кожата на месото слагам по 1 - 2 парченца чесън.
4. Нарязвам морковите на кръгчета ( нито много дебели, нито много тънки) и ги разпределям в тавата.
5. Поливам с малко мазнина, в случая с олио.
6. Накрая наливам бирата и водата.
7. Покривам тавата първо с хартия за печене, а след това и с алуминиево фолио.
8. Пече се първо за около 30 мин на 180 градуса, след това махам хартията и фолиото. Усилвам фурната на около 210 - 220 градуса и пека до хубав загар на коричката.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар