Плодова закуска с хляб

Докато успея да напиша рецептата за закуска, вече е станало време за обяд 😁 но пък остава идеята за утре сутрин :)

Ако имате стар хляб, това е едно чудесно решение, с което да го поднесете и оползотворите. 
За количеството продукти, които описвам, ще ви е необходима малка тавичка ( 12 × 18 см). Аз използвах ароматни, сладки и добре узрели праскови, но вие може да ги замените с друг плод.

Плодова закуска с хляб


Необходими продукти:
- 2 филии хляб по избор
- 2 яйца
- 150мл мляко ( прясно или ядково)
- 100 гр крема сирене или рикота
- 1 с.л. захар или друг подсладител
- 1 праскова
- масло за намазване на тавичката

Начин на приготвяне:

1. Включвам фурната да загрява на 200 - 210 градуса.
2. После нарязвам филийките на кубчета.


3. Намазвам тавичката с масло и на дъното разпределям половината от хляба.


4. Обелвам прасковата, нарязвам я на полумесеци и подреждам 1/2 върху хлебните кубчета.


5. Следва отново хляб и завършвам с останалите праскови.
6. В купа разбивам яйцата, заедно със захарта, крема сиренето и млякото, до хомогенност.
7. Готовата смес разпределям върху останалите продукти във формата.



8. Пече се за около 20 - 25 мин, зависи от фурната. По желание може да се поръси със кафява или кокосова захар преди да влезе във фурната :)



Да ви е сладко! 💙


Коментари