Докато успея да напиша рецептата за закуска, вече е станало време за обяд 😁 но пък остава идеята за утре сутрин :)
Ако имате стар хляб, това е едно чудесно решение, с което да го поднесете и оползотворите.
За количеството продукти, които описвам, ще ви е необходима малка тавичка ( 12 × 18 см). Аз използвах ароматни, сладки и добре узрели праскови, но вие може да ги замените с друг плод.
Плодова закуска с хляб
- 2 яйца
- 150мл мляко ( прясно или ядково)
- 100 гр крема сирене или рикота
- 1 с.л. захар или друг подсладител
- 1 праскова
- масло за намазване на тавичката
Начин на приготвяне:
1. Включвам фурната да загрява на 200 - 210 градуса.
2. После нарязвам филийките на кубчета.
3. Намазвам тавичката с масло и на дъното разпределям половината от хляба.
4. Обелвам прасковата, нарязвам я на полумесеци и подреждам 1/2 върху хлебните кубчета.
5. Следва отново хляб и завършвам с останалите праскови.
6. В купа разбивам яйцата, заедно със захарта, крема сиренето и млякото, до хомогенност.
7. Готовата смес разпределям върху останалите продукти във формата.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар