Плодови палачинки

Привет! ❤️

Отново закъснявам със споделянето на закуската, макар че са ме събудили за игри още в 6ч 😁

Големият ми син отказва да яде всякакви плодове и зеленчуци, затова непрекъснато измислям нови начини да ги "крия" в храната. Така че, ако и вие имате такива дечица, тези палачинки са идеални за тях 🙂 освен това са без захар, без брашно и без глутен.
Аз ги хапнах в компанията на един разкошен акациев мед и мога да кажа, че се получи страхотна комбинация от вкусове и аромати 🍯 За децата бях приготвила по 2 в чинийка, но за моя най-голяма радост Марти изяде цели три 🥳🥳 - още една малка победа за мама 😊

Плодови палачинки


Необходими продукти:
- 1 добре узрял банан
- около 15 череши без костилка
- 1 яйце
- 100 мл бадемово мляко ( друго ядково)
- 20 гр разтопено краве масло ( може да се замени с кокосово)
- 7 с.л. бадемово брашно
- 2 - 3 с.л. оризово брашно

Начин на приготвяне:
1. Черешите и банана правя на пюре с пасатора.


2. В купа и с телена бъркалка разбивам яйцето.
3. Към него добавям плодовото пюре, млякото, маслото и разбърквам.
4. Следва бадемовото и оризовото брашно. Ако бананът е по-голям, слагам 3 с.л. от оризовото, за да се получи сравнително гъста смес за палачинки.


5. Палачинките се пекат в тиган с незалепващо покритие на по-ниска степен ( при мен 5 от 9). 1 палачинка е равна на 1 с.л. от сместа. Не е желателно да ги правите по-големи, тъй като са крехки и ронливи и ще е доста трудно да ги изпечете от двете страни без да се развали формата и цялостта им.
6. Преди да се обърнат, трябва да са се появили големи мехурчета и краищата да са поизсъхнали, в противен случай ще се разпаднат.




Да ви е сладко! 💙


Коментари