Тази вечер ми се приядоха моите любими брускети, които съм споделяла и преди с вас 🙂 - бързи, лесни и безкрайно вкусни 🤤 особено много си отиват с чаша студено бяло вино, за който има 😁
Брускети с домати и авокадо
Необходими продукти:
- франзела ( бяла или пълнозърнестта)
- 1 добре узряло авокадо
- 3 - 4 скилидки чесън
- домати ( обикновени, розови, чери, трицветни)
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарязвам франзелата на филийки с дебелина около един пръст.
2. Слагам ги в загрят тиган или скара, за да се препекат и от двете страни до златисто.
3. Скилидките чесън разрязвам на 2 и с тях намазвам хляба докато е още горещ само от едната страна.
4. Авокадото обелвам и намачквам с вилица.
5. Към него добавям доматите, които са нарязани на дребно.
6. Овкусям със сол и разпределям получената смес върху хляба.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар