Палачинки с рикота

Добро утро! ☕️❤️

Да посрещнем лятото днес с разкошни пухкави палачинки, поднесени с мнооого шоколад и свежи праскови 😍 заслужава си да ги опитате!

Палачинки с рикота


Необходими продукти:
- 280 гр бяло брашно
- 50 гр захар ( бяла, кафява, кокосова, тръстикова)
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 непълна ч.л. сол
- 2 големи яйца
- 350 мл прясно мляко ( може и ядково)
- 200 гр рикота
- 2 ванилии

Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесвам всички сухи съставки - брашно, захар, сода, бакпулвер и сол.
2. В друга купа с телена бъркалка разбивам яйцата с ванилиите.


3. Добавям прясното мляко, разбърквам и след това рикотата.
4. Течната смес смесвам със сухата, бъркам до хомогенност.
5. В тиган с незалепващо покритие слагам по 1 с.л. от тестото за палачинка. Пекат се на малко по-ниска степен, при мен е 5 от 9.
6. Когато се получат мехурчета върху палачинките, се обръщат.


Да ви е сладко! 💙

Коментари