За един сладък и цветен старт на седмицата е редно да споделя с вас и рецептата за тази бисквитена торта, която успях да направя набързо вчера 🙂 На топки е, защото така е по-вкусна, според Ники 😃
Приготвих я в правоъгълна тава с падащо дъно и размери 28 × 18см и височина 6,5 см. Не съм добавяла захар в крема, тъй като сметнах, че сладостта от бисквитите и плодовете, е достатъчна.
Торта на топки
Необхими продукти:
- около 250 - 300 гр бисквити ( моите са с аромат на ванилия)
- 500 мл течна сметана
- 350 гр крема сирене
- 1 ванилия
- около 200 мл хладко мляко за потапяне на бисквитите
- около 400 - 500 гр плодове ( ягоди, малини и боровинки)
Начин на приготвяне:
1. Започвам с крема като в дълбока купа и с миксер разбивам течната сметана + ванилията до получаване на гъста кремообразна текстура.
2. Към нея добавям крема сиренето и бъркам с миксера докато стане хубав крем без бучки.
3. Изсипвам всички плодове в готовия крем, като ягодите са нарязани на малки парчета, а малините и боровинките оставям цели.
4. Разбърквам внимателно със силиконова шпатула и кремът е готов.
5. Взимам по 1 бисквита, потапям за 3 - 4 секунди в прясното мляко и подреждам на дъното на тавата.
6. Слагам 1/3 от крема и намазвам първия пласт на тортата. Следва още един ред бисквити, крем , пак бисквити и завършвам с останалия крем.
7. Прибирам в хладилника и е хубаво да престои там за 1 нощ, но ако сте нетърпеливи и 2 -3 часа стигат.
8. За да е на топки, сервирам с лъжица за сладолед. Може, разбира се, да се нареже и с нож.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар