Добро утро! ☕️
Настана кайсиево време 😁
За тези от вас, които не знаят, съм израстнала в силистренския край, където се отглеждат много, ама много кайсии. А само колко сме набрали и продали като деца със сестра ми, за да си купим по джунджурия - две, само ние си знаем 😃
Още с узряването на ранните кайсии в селото се появяваха разни търговци - купувачи, които изкупуваха тази оранжева благодат 😁 и нямаше човек, който да не е набрал някоя друга щайга или кофа за да спечели паричка. Това си беше традиция 😁
Та сега за днешната рецепта - трябваше да са гофрети, но ми се развали гофретника в секундата, в която сложих от сместа и преминах на варианта палачинки :) Вкусни, ароматни и различни са.
Кайсиеви палачинки
- 250 мл прясно мляко
- 4 с.л. зехтин
- 2 с.л. пудра захар
- 6 големи кайсии
- 1 ванилия
- 1 ч.л. бакпулвер
- 9 с.л. с връх бяло брашно
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа разбивам яйцата с пудрата и ванилията. Използвам телена бъркалка.
2. Към тях добавям млякото и зехтина.
3. Нарязвам кайсиите на парчета и ги пасирам, за да станат на пюре.
4. Прибавям ги към сместа и разбърквам добре.
5. След това смесвам брашното и бакпулвера и ги слагам постепенно към останалите продукти.
6. Една палачинка е равна на 1 с.л. смес. Пекат се в тиган с незалепващо покритие на по- слаба степен ( при мен 5 от 9). Получат ли се балончета, се обръщат.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар