Солени кошнички с яйце

Добро утро на Еньовден, приятели! 🍀🌷

Ние вече хапнахме една вълшебна солена закуска и пихме по една чаша билков чай 🙂

Идеята за оформянето на тези кошнички видях от една американска кулинарка и страшно много ми хареса колко ефектни стават. 
За да ги направите, ще ви е необходима форма за мъфини с 6 големи гнезда, моята е силиконова и съм я купувала преди време в Lidl. А също така и около 45 мин време - подготовка и печене 🙂
Може да променяте продуктите спрямо вашия вкус и предпочитания.

Слънчев и магичен ден! 💐🌻🌷

Солени кошнички с яйце


Необходими продукти:
- 6 филии тостерен хляб ( бял, ръжен, типов или пълнозърнест)
- 6 яйца
- около 20 гр разтопено краве масло
- шунка по избор
- настърган кашкавал
- чушка ( зелена, червена, жълта или оранжева)
- 3 - 4 чери доматчета
- сол
- черен пипер

Начин на приготвяне:
1. Изрязвам краищата на филиите и ги разточвам с точилката, за да стане тънък хляба.


2. Слагам ги в тавичката, като оформям кошничка във всяко гнездо.
3. След това със силиконова четка ги намазвам с разтопеното масло.


4. Във всяка кошничка слагам първо малко настърган кашкавал, след това нарязана на малки парчета шунка, чушка и чери доматки.





5. Накрая чуквам по 1 яйце, овкусям с малко сол и черен пипер.


6. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна за около 20 - 30 мин, зависи колко искате да ви е изпечен жълтъкът.


Да ви е сладко! 💙



Коментари