Здравейте!
Днешната рецепта е много бърза, лесна и засищаща. Това всъщност беше моят късен обяд + една салата от краставици и домати.
Хубав ден!
Омлет с аспержи
- 2 яйца
- 5 бр. аспержи
- 1/2 червена чуша
- 20 - 30 гр краве сирене
- сол на вкус
- щипка черен пипер
- щипка червен пипер
- краве масло за намазване на тигана
Начин на приготвяне:
1. С вилица или телена бъркалка, разбивам яйцата заедно със солта, черния и червения пипер.
2. Аспержите измивам и обелвам от семената надолу. След това ги нарязвам на кръгчета.
4. Намазвам с краве масло дъното на малък тиган и изсипвам сместа в него. ( Котлонът ми е пуснат на средна степен 6 от 9)
5. Покривам с капак за 3- 4 мин, след това обръщам омлета в една чиния и отново го връщам в тигана, за да се изпече за още 2 - 3 минути от другата страна.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар