Неделно ви предлагам един лесен, ефектен, ароматен и вкусен сладкиш с плодове и шоколад. Много си отива с чаша кафе или топка сладолед 🙂
Пече се в малка форма с диаметър 20 см.
Плодов сладкиш
- 3 яйца
- 80 гр тръстикова захар ( кафява, бяла)
- 100 гр рикота
- 1 ванилия
- щипка сол
- 100 гр бяло брашно
- 40 гр пшенично нишесте ( царевично)
- 1 пак. бакпулвер
- 100 гр череши без костилка
- 100 гр ягоди
- 1 ябълка
- 50 - 60 гр шоколадови капки
- краве масло за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
1. С миксер за около 5 мин разбивам яйцата, заедно със захарта, ванилията и щипка сол.
2. Добавям рикотата и продължавам да разбърквам с миксера още 1 мин.
3. Смесвам нишестето, брашното и бакпулвера и по малко ги добавям към яйчената смес. Бъркам с телена бъркалка.
4. Намазвам цялата форма, в която ще се пече сладкиша, с краве масло, а на дъното слагам хартия за печене.
5. Ябълките и ягодите нарязвам на произволни парчета, а черешите срязвам на две.
6. Изсипвам сместа в тавата и след това отгоре разпределям плодовете - ябълки, череши, ягоди.
7. Накрая посипвам с капките шоколад.
8. Пече се в загрята на 180 градуса за около 45 мин, зависи от фурната.
9. Изчаквам да се охлади преди да извадя от формата и да отстраня хартията.
10. Съхранява се на хладно за максимум 2 дни.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар