Бананови палачинки

Привет!

Малко късно споделям днешната закуска, но си остава като идея и за утре 🙂
Това са палачинки с много нежна текстура и фин бананов вкус, които ще се харесат на всички у дома. Смея да го заявя след като видях как големият ми син, който обича само солени храни, хапна 3 с голям апетит 😊
Приготвят се лесно, бързо,с малко продукти и нямат захар 🙂

Бананови палачинки

Необходими продукти:
- 1 яйце
- 1 банан
- 100 мл мляко ( ядково или обикновено)
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 с.л. мазнина ( олио, зехтин или др.)
- 5 с.л. бяло брашно

Начин на приготвяне:
1. С вилица намачквам банана, докато стане на пюре.
2. Към него добавям яйцето и разбърквам.


3. Слагам млякото, мазнината ( в случая олио), разбърквам и прибавям брашното с бакпулвера - бъркам до получаване на смес без бучки брашно.


4. Пекат се в незалепващ тиган на средна степен ( при мен 6 от 9). Една с.л. се равнява на една палачинка.


5. Когато се образуват мехурчета на повърхността, се обръщат.


Да ви е сладко! 💙


Коментари