Днес се заиграх с презентацията на любимите кюфтета на момчетата и сътворих една пролетна чиния с пеперуди 😁
От съвсем скоро имам уред за готвене с горещ въздух, та ги изпекох там на 180 градуса за 13 мин. Иначе досега съм приготвяла кюфтетата от тази рецепта в грил тигана или на скарата.
Кюфтета от свинско месо
- 1 кг свинска кайма
- 1 малка червена чушка
- 1 средна глава лук
- 2 - 3 скилидки чесън
- 1 голям картоф
- 1 непълна ч.л. сол ( на вкус)
- 1/2 ч.л. смлян черен пипер
- 1/2 ч.л. смлян сладък червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
Начин на приготвяне:
1. Нарязвам на дребно зеленчуците:
- лук
- чесън
- чушка
2. Картофа настъргвам с рендето.
3. В голяма купа слагам каймата, добавям всички зеленчуци и всички подправки.
4. Разбърквам добре с ръце.
5. Увивам купата със стреч и прибирам в хладилника за няколко часа или за една нощ.
6. 1 час преди да пека кюфтета, изваждам каймата от хладилника.
Така овкусена каймата е много подходяща да си направите и принцеси за закуска 🙂
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар