Здравейте, приятели!
С настъпилата пролет и приказното време навън, малко по-рядко ще качвам нови рецепти 🙂
Днес минавам набързо да ви споделя как правя баницата у дома и да ви пожелая слънчев следобяд! 🍀
Баница със сирене
- 5 яйца
- 1 пак. кори за баница от 400гр
- 1 кофичка кисело мляко от 3.6% ( 400 гр)
- 100 мл прясно мляко
- 1 бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. захар ( по желание)
- около 300 - 350 гр натрошено краве сирене
- около 100 гр разтопено краве масло
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа и с телена бъркалка разбивам яйцата, заедно със солта и захарта.
2. Бакпулвера изсипвам в кофичката с кисело мляко и разбърквам, за да шупне. След това го добавям към яйцата.
3. Прибавям прясното мляко и сиренето и разбърквам добре.
4. Намазвам тавата с малко от маслото, което съм приготвила.
5. Взимам по 2 кори, с четка напръсквам горната с масло, след това слагам 4-5с.л. от сместта.
6. Навивам на руло и слагам в тавата.
7. Така процедирам с останалите кори като гледам когато ги подреждам в тавата да не ги притискам една в друга, за да се запази пухкава баницата.
8. Вече оформена, я напръсквам с останалото масло и разпределям останалото количество от пълнежа.
9. Пека в предварително загрята на 230 градуса фурна до готовност - при мен това са около 30 мин.
10. След като я извадя, покривам с кърпа и оставям да изстива.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар