Любимата торта на Ники (Бишкотена торта)

Честит 1-ви май! 🍀
 
Нека новият месец донесе на всички ни здраве, мир, късмет и много положителни емоции! 🙏❤️💐

Предлагам ви торта, която съм споделяла в началото на създаването на страничката - бишкотена, най-любимата на Ники 😁❤️ Хубавото на този десерт е, че се прави лесно, бързо и може да му добавяте каквито ядки и плодове обичате.
С описаните продукти обикновено го правя или в правоъгълна тава с размери 28 × 18 см, или както вчера - в кръгла с падащо дъно и диаметър 28см.
Ще опиша и двата варианта на крем, които приготвям. Тази торта е с втория вид крем.

Любимата торта на Ники

( Бишкотена торта)


Необходими продукти:
- 300 гр бишкоти ( обикновени или какаови)
- 400 мл прясно мляко
- 100 мл вода
- 1 ванилия
- 1 с.л. захар ( бяла, кафява или кокосова)
- около 300 - 400 гр ягоди
- около 100 гр боровинки
- около 50 гр филирани бадеми

За крема:
I-ви вариант:
- 400 мл сладкарска сметана
- 250 гр маскарпоне
- 1 с.л. пудра захар

II -ри вариант:
- 250 мл млечна сметана
- 175 гр крема сирене 
- 250 гр маскарпоне
- 1 с.л. пудра захар

III - ти вариант:
- 250 мл млечна сметана
- 200 гр крема сирене
- 400 гр маскарпоне
- 1 с.л. пудра захар

IV - ти вариант:
- 500 мл млечна сметана ( сладкарска)
- 200 гр крема сирене
- 1 с.л. с връх пудра захар
- 1 ванилия 

V - ти вариант:
- 300 - 400 мл млечна сметана
- 300 гр крема сирене
- 1 - 2 с.л. пудра захар
- 1 ванилия

Начин на приготвяне:
1. Първо, на дъното на тавата слагам хартия за печене, за да не се надраска, когато режа тортата.


2. Прясното мляко, заедно с водата и 1 с.л. захар, слагам в касерола и затоплям на котлона. Трябва да се получи леко топъл сироп.
3. След това приготвям крема. Разбивам сметаната с миксер и към нея добавям:
- при вариант 1 - маскарпонето и 1 с.л. пудра захар
- при вариант 2 - маскарпонето, крема сиренето и 1 с.л. пудра захар.
разбивам още малко, до получаване на гладък крем.


4. Вземам 1 по 1 бишкотите, потапям за секунда в млечния сироп и подреждам във формата.


5. Намазвам с половината крем, посипвам с бадеми и подреждам нарязани ягоди и цели боровинки.




6. Нареждам още един ред бишкоти, мажа с останалия крем и украсявам с ягоди и боровинки.


7. Най-добре е да престои 1 нощ в хладилника, но ако сте нетърпеливи и 2 - 3 часа са достатъчни.


Да ви е сладко! 💙

Коментари