Здравейте ❤️
Предлагам ви лесна рецепта за страхотни, крехки и топящи се в устата пилешки крилца на фурна, поднесени с прясна зелена салата и разбира се студена биричка 🤤
Тъй като аз използвах домашно месо, го оставих да престои овкусено една нощ в хладилника, за да стане по-крехко. Ако е купешко, са достатъчни и 2-3 часа.
Точни съставки нямам, количествата са на око.
Наздраве и хубава вечер! 🍻
Пилешки крилца на фурна
- пилешки крилца
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- чесън на прах
- майонеза или зехтин
- бира
- вода
Начин на приготвяне:
1. Овкусявам с подправките крилата и от двете страни.
2. След това ги намазвам, също от двете страни, с майонеза или зехтин.
3. Подреждам ги в тавата и наливам около 1 ч.ч. бира и около половин чаша вода.
4. Пекат се в предварително загрята на 200 - 210 градуса фурна. Когато придобият хубав златист цвят от едната страна, ги обръщам на другата.
За салатата:
- краставица
- пресен лук
- репички
- салата
Овкусявам я със сол, зехтин и лимонов сок.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар