Преди известно време, с децата бяхме в едно заведение, в което предлагаха торта под формата на топки. Малкият ми син - Ники, така я хареса, че реших и аз да намеря рецепта за такава. Оказа се, че всъщност е нещо много лесно. Единствено трябва да престои една вечер в хладилника, преди да е готова за консумация.
На днешния празничен ден на цветята, ви споделям рецептата, която си съчиних за такава бисквитена торта на топки 🙂 За да се получи този ефект, е необходимо да използвате лъжица за сладолед, с която да загребвате от тортата. Разбира се, може да я нарежете на парченца с нож и да я хапвате 😊
Използвах правоъгълна тава с размери 28 × 18см и височина 6,5 см.
Бисквитена торта
- 1 пак. бисквити от 400 гр ( използвах обикновени)
- хладно прясно мляко за потапяне на бисквитите
- 8 - 10 ягоди
За крема:
- 250 млечна сметана ( 1 опаковка)
- 250 гр маскарпоне ( 1 кутия)
- 250 гр рикота ( 1 кутия)
- 100 гр течен шоколад
! Може да използвате 500 гр маскарпоне и да пропуснете рикотата.
Украса ( по желание)
- ядки
- шоколад
- плодове
Начин на приготвяне:
1. В дълбока купа и с миксер, разбивам сметаната.
2. После добавям маскарпонето и рикотата и продължавам да бъркам с миксера.
3. Прибавям течния шоколад, бъркам с миксера до получаване на гладък крем.
4. Нарязвам ягодите на ситно и разделям на 2 части.
5. Наливам си мляко в една купа и започвам да потапям за по 2-3 секунди всяка бисквитка в него, след това ги нареждам в тавата.
6. Когато е оформен първия ред, намазвам с крем и посипвам с половината ягоди.
7. Вторият ред е само с крем, върху третия разпределям и останалите ягоди.
8. Завършвам тортата с четвъртия. Не я украсявам, а само я прибирам в хладилника до другия ден.
Така изглежда вътре 🙂
Да ви е сладко! 💙🌻🍀🌷
Коментари
Публикуване на коментар