Момчетата отново пожелаха да хапват баничка следобяд, затова ви споделям още един вариант, който правя вкъщи. Обичам колко пухкави се получават баниците с кори на сач. Тавата, която използвам е с диаметър 31см и в нея влизат 3 големи кори.
Баница с кори на сач
- 1 пак. кори на сач ( 3 броя)
- 5 яйца
- 1 кофичка кисело мляко от 3.6% ( 400 гр)
- 150 мл прясно мляко
- около 300 гр натрошено краве сирене
- около 60 - 70 гр настърган кашкавал
- 1 пак. бакпулвер
- 80 гр разтопено краве масло
Начин на приготвяне:
1. Бакпулверът изсипвам при киселото мляко, а яйцата слагам в купа.
2. Разбивам яйцата с телена бъркалка и след това добавям към тях останалите съставки - прясното мляко, киселото, кашкавалът и сиренето. Разбърквам добре.
3. Взимам първата кора, напръсквам я с масло и слагам няколко супени лъжици от сместа.
5. Останалите масло и пълнеж, разпределям върху баницата.
6. Пече се в предварително загрята на 230 градуса фурна за около 25 мин. След като я извадя, я покривам с кърпа.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар