Вечерята е лесна, вкусна и с мечти за лято , докато навън вали сняг и в същото време гърми и трещи 😁
Тавата, в която пека блата е с размери 41 × 34см ( тази от фурната ми).
Руло от тиквички с крема сирене и шунка
- 4 яйца
- 3 средни тиквички
- щипка червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 2 - 3 щипки черен пипер
- 5 с.л. кисело мляко
- 3 с.л. зехтин
- 8- 10 с.л. оризово брашно ( зависи от големината на тиквичките)
За плънката:
- 200 гр натурално крема сирене
- около 200 гр нарязана на тънко шунка
Начин на приготвяне:
1. Настъргван тиквичките в гевгир, който е поставен върху купа.
2. Осолявам ги и оставям така за 30 мин, за да им изтече водата.
3. През това време в купа разбивам яйцата и добавям червения и черния пипер.
4. Слагам киселото мляко и зехтина и отново разбърквам.
6. Разбърквам добре и добавям оризовото брашно. Трябва да се получи средно гъста смес.
7. Постилам дъното на тавата с хартия за печене, изсипвам сместа и разпределям равномерно навсякъде.
8. Блата пека в предварително загрята на 210 градуса фурна за около 30 мин или до получаване на златист цвят.
9. Оставям го да се охлади, обръщам го върху алуминиево фолио и отстранявам хартията за печене.
10. Първо намазвам с крема сиренето, а след това подреждам шунката.
11. Навивам внимателно и прибирам за 30 - 40 мин в хладилника преди да сервирам.
Да ви е сладко! 💙
Коментари
Публикуване на коментар