Гофрети с моцарела

Прекрасно пролетно утро е навън и бързам да ви споделя рецептата за едни мекички и огряни от слънцето гофретки, с които децата закусваха вчера. А днес закуската им я приготвя баба ❤
Пожелавам ви топли и щастливи почивни дни! 💐

Гофрети с моцарела


Необходими продукти:
- 1 яйце
- 4 с.л. кисело мляко
- 10 с.л. прясно мляко
- 2 с.л. олио/ зехтин
- 1 ч.л. бакпулвер
- 7 с.л. бяло брашно
- 50 гр моцарела ( 6 - 7 лентички)
- 2-3 щипки сол

Начин на приготвяне:
1. В купа разбивам яйцето и солта. Бъркам с телена бъркалка.
2. Добавям киселото, прясното мляко и олиото.
3. Пресявам брашното с бакпулвера и ги прибавям към сместа.
4. Аз обичам и използвам моцарела на лентички и за тази рецепта нарязвам всяка лента на много малки парченца. Иначе каквата и моцарела да използвате, просто трябва да се нареже на дребно.
5. Разбърквам всичко до получаване на хомогенна смес и пека гофретките в гофретника до златисто. За да се получат тези ефектни формички, слагам само по 1 с.л. от сместа като на снимката най-долу.
6. По желание могат да се поднесат с мед или конфитюр.

Да ви е сладко!



Коментари