Споделям ви една много вкусна и позната на всеки рецепта за вечеря или обяд. Обичам панираното пилешко месо, но откакто започнах да го приготвям във фурната, вместо да го пържа, ми е още по-любимо. А поднесено с подходящия сос, става още по-перфектна комбинация.
Панирано пилешко на фурна
- около 500 гр пилешко филе
- 1 - 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. лимонов сок
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- чесън на прах
За панировката:
- 100 гр галета
- 100 гр корнфлейкс
- 5 яйца
- сол
- черен пипер
За соса:
- 6 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. майонеза
- 1 - 2 скилидки чесън
- копър
- сол
Начин на приготвяне:
1. Първо нарязвам месото на такива парчета каквито искам.
2. Слагам го в купа и овкусявам със сол, черен пипер, червен пипер, чесън на прах, зехтин и лимонов сок.
3. Разбърквам добре, за да се овкуси добре месото и го премествам в найлонова торбичка, завързвам я и я слагам в хладилника за час - два.
4. За панировката - смесвам в купа галетата и натрошения корнфлейкс. А в друга купа разбивам яйцата с малко сол и черен пипер.
5. Всяко парченце месо потапям първо в яйцата, после в сухата смес, пак в яйцата и подреждам в голяма тава с хартия за печене.
6. Пекат се в предварително загрята на 210 - 230 градуса фурна за около 30 - 40 мин.
7. За соса смесвам киселото мляко с майонезата, пресован чесън и малко сол.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар