Сурова лешникова торта

Днешният ден за мен е много специален, защото своя рожден ден празнува мама ❤ 

Нека ми е здрава, щастлива, все така борбена и грижовна! ❤

По този повод направих и тази торта 😊
Продуктите, които съм използвала за нея, са общо 6, като 4 от тях съм купила от любимия си магазин за ядки https://vikinuts.net/ - споделям го с вас като информация, защото само там може да намерите от уникалния течен шоколад, който е в състава на крема, а освен това ядките им са невероятни. 

Тортата е веган, без брашно, без захар, приготвя се за 30 мин и е безкрайно вкусна. За да я направите, ще ви е необходим ринг за торта или форма с падащо дъно, с диаметър 18 см.

Сурова лешникова торта


Необходими съставки:
- 250 гр сурови лешници
- 200 гр веган течен шоколад с лешници и без захар
- 4 с.л. сироп от фурми
- 30 гр разтопено какаово масло
- 2 охладени консерви кокосова сметана от 400 гр ( има ги в Била)
- 1 круша "Конференс" или друг плод

Начин на приготвяне:
1. Слагам 200 гр от лешниците в чопър, за да ги смеля.
2. След това ги смесвам със сиропа от фурми и разтопеното какаово масло, за да се получи еднородна лепката смес.
3. Сместа разпределям на дъното на формата, като се старая да оформя равномерен блат. 
4. Прибирам я в хладилника да стегне и започвам да правя крема.
5. Изваждам сметаната от хладилника и с лъжица взимам само твърдата част от нея без водата.
6. Разбивам я с миксер за 4-5 мин в по-дълбока купа и добавям течния шоколад. Бъркам още 2- 3 мин и кремът е готов.
7. Обелвам и нарязвам на не много тънки парчета крушата.
8. Изваждам блата от хладилника и върху него подреждам парчетата плод.
9. После изсипвам и разпределям крема.
10. За украса поръсвам с останалите 50 гр цели лешници.
11. Желателно е да престои в хладилника за около 30 мин, преди да се извади от формата.

Да ви е сладко!







Коментари