Солени кексчета с крема сирене

Следобедната закуска на децата днес беше от лесните. Тези кексчета са хрупкави отвън и много меки и нежни отвътре. А докато мама пише рецептата тук, останаха 2 броя от 6 :) 

Формичката, която използвах за тях е силиконова със 6 по-големи гнезда и може да се замени със стандарта тавичка за мъфини - с 12 гнезда, като е възможно времето за печене да се промени, следете с дървен шиш или клечка за зъби.

Солени кексчета с крема сирене



Необходими продукти:
- 2 яйца
- 3 с.л. крема сирене
- 6 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. олио/зехтин
- 1 ч.л. бакпулвер
- около 10 с.л. бяло брашно/ оризово брашно
- натрошено сирене ( около 100 гр)
- 1 ч.л. чубрица ( по желание)
- краве масло 

Начин на приготвяне:
1. Намазвам с краве масло всяко едно от гнездата във формата.
2. С телена бъркалка разбивам яйцата.
3. Добавям към тях крема сиренето, киселото мляко и олиото. Разбърквам до получаване на гладка смес.
4. Към нея прибавям по малко от брашното и  бакпулвера. Трябва да се получи долу- горе с гъстотата на тесто за кекс.


5. Накрая слагам сиренето, разбърквам и разпределям във формата.
6. Кексчетата се пекат в предварително загрята на 190 градуса фурна за около 35 - 40 мин.


Да ви е сладко! 



Коментари