Сурови веган бонбони

Този следобяд, аз и кафето ми, се наслаждаваме на вкусни домашни бонбони, които се състоят точно от 3 съставки - бадеми, фурми и черен шоколад и се приготвят за 15 мин. Освен това са здравословни и могат да се хапват без угризения на съвестта. Шоколадът, който използвам е със стевия и 92% съдържание на какао - без глутен, без палмово масло и без мляко. Може да го замените с друг черен шоколад.

Сурови веган бонбони

Необходими продукти:
- 100 гр сурови бадеми
- 10 бр. сушени фурми без костилка
- 100 гр черен шоколад 
- около 100 гр белени натрошени бадеми ( по желание)

Начин на приготвяне:
1. Слагам бадемите в чопъра, за да ги натроши, така че да не станат на брашно, а да останат на хрупкави парченца. Премествам ги в купа.
2. Фурмите се чопират на пюре и се прибавят към бадемите.
3. Най- лесно е да се разбъркат и смесят с ръка.
4. Отново с ръка оформям бонбоните в размера, в който предпочитам и нареждам върху метална решетка.
5. Разтапям шоколада на водна баня,  потапям бонбоните в него и ги връщам на решетката.
! По желание, веднага след шоколада, могат да се овалят в белени натрошени бадеми.
6. Прибирам за 5 мин във фризера да стегнат и са готови за хапване.

Да ви е сладко!










Коментари