Домашни гризини с крема сирене

Днешната ни импровизация с децата се оказа доста вкусна, затова ще я споделим с вас. Тези гризини имат много нежен вкус отвътре и хрупкава коричка отвън. Не сме слагали сол в нашите, но ако искате може да добавите 1 равна ч.л. 

Домашни гризини с крема сирене

Необходими продукти:
- 1 яйце
- 200 мл топла вода
- 80 гр разтопено краве масло
- 100 гр крема сирене
- 100 гр фино настърган кашкавал
- 1 ч.л. суха мая
- 1 ч.л. захар
- 1 равна ч.л. сол ( по желание)
- около 430 - 450 гр бяло брашно

Начин на приготвяне:
1. В купа смесвам водата с маята и захарта. Оставям да шупне.
2. След това към тях добавям останалите продукти - яйце, масло, крема сирене, кашкавал, ( сол) и разбърквам добре с вилица.
3. Пресявам брашното и слагам по малко от него към сместа. Когато стане трудно да я бърка с вилицата, я премествам на набрашнена повърхност и замесвам тестото. Добавям брашно, докато тестото спре да лепне по ръцете ми.
4. Слагам го в найлонова торбичка и го прибирам в хладилника за 30 мин.
5. След като го извадя, го разточвам на кора с дебелина между 3 и 5 мм.
6. Разрязвам на ленти с ширина и дължина по желание.
7. Оформерните гризини подреждам в тава с хартия за печене.
8. Пекат се в предварително загрята на 210 градуса фурна за около 15 мин. Гледам да получат лек златист загар преди да ги извадя. 

Да ви е сладко!







Коментари