Завършвам днешния ден с една бърза и лесна идея за вечеря, много вкусна и с малко калории. Тавата, която ще ви е необходима за този омлет е стандартна правоъгълна тава за козунак, с размери 30 × 11 см.
Омлет на фурна
- 100 гр шунка по избор
- 100 гр натрошено краве сирене
- 1 среден домат
- 1/2 зелена чушка
- 5 с.л. оризово брашно ( може да се замени с царевично или пшенично нишесте)
- черен пипер
- сол ( по желание)
Начин на приготвяне:
1. Нарязвам домата и шунката на кубчета, а чушката на лентички.
2. С телена бъркалка разбивам яйцата и добавям към тях оризовото брашно. Разбърквам добре.
3. Прибавям към тях зеленчуците, шунката и сиренето и бъркам с вилица.
4. Овкусявам с малко сол и черен пипер.
5. Сместа изсипвам в тавата, която съм покрила с хартия за печене.
6. Омлетът се пече в предварително загрята на 230 градуса фурна за 30 мин.
7. Комбинира се прекрасно със свежа салата.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар