Солени палачинки

Честит 3 - ти март!
Поклон пред героите, дали живота си за Освобождението на България!
Днешната рецепта е предложение за вкусна и пухкава закуска - солени палачинки.

Солени палачинки

Необходими продукти:
- 3 яйца
- 3 с.л. олио
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 2 ч.ч. бяло брашно
- 1/2 ч.л. сол
- 1 пак. бакпулвер
- фино настърган кашкавал на вкус

Начин на приготвяне:
1. С телена бъркалка разбивам яйцата и солта.
2. Към тях добавям прясното мляко, олиото и желаното количество настърган кашкавал. Разбърквам добре.
3. Пресявам брашното + бакпулвера и постепенно ги прибавям към останала смес.
4. Палачинките се пекат в тиган с незалепващо покритие на средна степен. При мен е 6 от 9.
5. Размерът им може да бъде какъвто ви харесва. За 1 палачинка използвам 1 с.л. от сместа.
6. Когато леко се надуят и се образуват много малки дупчици по тях, палачинките са готови за обръщане.
Може да ги хапвате така или да ги поднесете с любим мармалад :)

Да ви е сладко!




Коментари